Trium

KJE:
Lapidarij, Muzejski trg 1a, 3000 Celje (prizorišče)
PRIČETEK:
VSTOPNINA:
Vstop prost
ORGANIZATOR:
Osrednja knjižnica Celje

TRIUM je nova slovenska pop-rock skupina, ki izvaja svežo, avtorsko glasbo in je v mesecu novembru 2017 izdala svoj prvi album z naslovom Puzzle!

Jedro skupine TRIUM tvorijo:
-Roman Nussdorfer – solo in ritem kitara, back vokal;
-Sine Videčnik – glavni vokal, ritem kitara;
-Peter Jeraj – bas kitara, kontrabas, back vokal;
-Nejc Pustoslemšek – bobni, razna tolkala, specialni efekti, klaviature

Čeprav gre za novo skupino so njeni člani že kar nekaj časa prisotni na slovenski in bivši jugoslovanski glasbeni sceni – sodelovali so v mnogih glasbenih projektih.

ROMAN NUSSDORFER – ustanovni član novogoriških Avtomobilov – že na njihovi prvi LP plošči je kot avtor in kitarist presenetil z izvirnimi glasbenimi idejami. Kasneje se je posvetil pisanju glasbe, tekstov, snemanju in aranžiranju v domačem studiu, sedaj pa se z novim repertoarjem in skupino vrača na oder!

PETER JERAJ – v različnih zasedbah je igral z mnogimi znanimi vrhunskimi glasbeniki. Začel je z jazz skupino Filter&Co., kjer so igrali pretežno lastne, avtorske komade, nadaljeval v mnogih bendih, naj omenim samo Tuned Fish, od leta 2006 kot kontrabasist sodeluje tudi v Celjskem Dixieland ansamblu, od leta 2018 pa je član skupine TRIUM!

SINE VIDEČNIK – je član še vedno aktivne zasedbe Kladivo, konj in voda, s katero je posnel kaseto Zorenje, LP Vidov ples, s skupino Aletheia CD Na drugi strani in z Danijem Bedračem CD Orfej. Od leta 2013 do 2016 je s Kladivo,konj in voda nastopil na Pivo in cvetje, v Plesnem forumu Celje, Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru, Festivalu akustične glasbe v Žalcu, Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju, itd. Od leta 2014 kot vokalni solist sodeluje z Celjskim plesnim orkestrom Žabe in Brazzzz bendom!

NEJC PUSTOSLEMŠEK – tolkala se je učil pri Matevžu Završniku in Tomažu Rebernaku. Svojo glasbeno pot je razvijal pri več glasbenih zasedbah, s katerimi je sodeloval v studiu in na odrih. Svoj pečat je pustil pri žalski skupini iON, celjskem Walter egu, sodeloval je pri akustični plošči razširjenega dueta Dvoživki. Od leta 2016 igra tudi z znanim blues glasbenikom Branetom Mihajlovićem – Kosto.