Schubertov oktet

42
ogledov
KJE:
Narodni dom, Trg Celjskih knezov 9, 3000 Celje (prizorišče)
PRIČETEK:
ZAKLJUČEK:
16.01.2018 ob 21:00

VSTOPNINA:
10€
ORGANIZATOR:
Zavod Celeia

Koncert Schubertovega okteta prihodnji torek v Narodnem domu Celje je vrhunec letošnje koncertne abonmajske sezone Zavoda Celeia Celje
Mednarodno zasedbo, ki jo je hornist Boštjan Lipovšek izbral za tokratni koncert, je navdahnil Oktet Franza Schuberta, tako kot že prej Jeana Françaixa, ki je pod vtisom tega dela ustvaril skladbo v Schubertovem duhu za enako zasedbo.

Hornist Boštjan Lipovšek kot solist in komorni glasbenik deluje po celem svetu. Mednarodno zasedbo, ki jo je izbral za tokratni koncert, je navdahnil Oktet Franza Schuberta, tako kot že prej Jeana Françaixa, ki je pod vtisom tega dela ustvaril skladbo v Schubertovem duhu za enako zasedbo. Ob Alexandru Janiczeku, nekdanjemu koncertnemu mojstru Camerate Salzburg in Škotskega komornega orkestra, bo nastopila naša mlada violinistka Tanja Sonc, zaželena gostja koncertnih odrov. Violist Ettore Causa je profesor na znameniti ameriški univerzi Yale. Finski violončelist Timo Veikko Valve je solist Avstralskega komornega orkestra, kontrabasist Iztok Hrastnik pa je že vrsto let član Dunajskih filharmonikov. Pihalni del zasedbe poleg Boštjana Lipovška tvorijo še klarinetist Maximiliano Martín, solo klarinetist Škotskega komornega orkestra ter hrvaški fagotist Žarko Perišić, solist Simfoničnega orkestra hrvaške RTV.

Spored:
Jean Françaix: Oktet za klarinet, rog, fagot in godala “A huit”
Franz Schubert: Oktet v F-duru, D 803