Schubertova Postrv

24. septembra, 2020

24. septembra, 2020

19:30 do 21:00

Narodni dom, Celje, Trg celjskih knezov, Celje, Slovenija

12€, 5€ za mlade in člane DLUC

Dogodek - Opis

Franz Schubert je zgodnjeromantični mojster samospevov, na današnjih koncertnih sporedih pa po vsem svetu redno izvajajo tudi njegove simfonije, sakralno glasbo, opere in obsežen opus klavirskih in komornih skladb. Prav v slednjih je pogosto uporabljal melodije iz svojih samospevov, po katerih so tudi poimenovane. Med drugimi godalni kvartet Deklica in smrt in klavirski kvintet Postrv, ki bo izveden na otvoritvenem koncertu nove sezone.
V prvem delu koncerta bo sopranistka mariborske operne hiše Andreja Zakonjšek Krt izvedla cikel Schubertovih samospevov, v drugem delu pa bodo klavirski kvintet Postrv izvedli Matej Haas, koncertni mojster Salzburške filharmonije, Nejc Mikolič, solo violist opernega gledališča v Celovcu, profesor komorne igre na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani Zoran Bičanin, kontrabasist Miha Firšt in pianistka in profesorica klavirja na Univerzi za umetnost v Gradcu Maja Gombač, ki je tudi umetniška vodja koncerta.

Organizator

Hiša kulture Celje

Ogledov skupaj: 495 , 79 današnjih

Dodaj komentar glede dogodka

Vaša ocena dogodka:

thirteen − two =

 

Podobni dogodki

Dvorana Golovec, Celje

5. novembra, 2020

18:00 do 21:30

Koncertpodrobno

Špital za prjatle, Slomškov trg, Celje, Slovenija

29. septembra, 2020

18:30 do 20:00

Dvojček po horoskopu in balkanec po duši, je slovenski kantavtor, ponosni oče enainštiridesetih objavljenih glasbenih albumov, treh zbirk uglasbljenih besedil, zbirke ankdot, potopisov in dnevnikov Druga žena v haremu, zbirke kratkih zgodb z naslovom Dno nima dna in romana Mongolske pege.V številnih glasbenih zasedbah uresničuje svoje glasbene ideje, zelo rad…podrobno

Dom Sv.Jožef duhovno Prosvetni center, Plečnikova ulica, Celje, Slovenija

26. septembra, 2020

17:00 do 18:00

Slavnostni koncert ob 60-letnici župnije Celje-sv.podrobno