Lijepom našom – mostovi kultura

KJE:
Dvorana Golovec, Dečkova cesta 1, 3000 Celje (prizorišče)
PRIČETEK:
ZAKLJUČEK:
20.03.2019 ob 23:00
VSTOPNINA:
ORGANIZATOR:
Zavod Celeia

Verjetno je le malo ljudi, ki ne poznajo popularne zabavne oddaje Hrvaške RTV LIJEPOM NAŠOM – MOSTOVI KULTURE. Tokrat se imamo v Celju možnost udeležiti javnega snemanja oddaje, ki jo HRT snema že 23 let in je že pravi zaščitni znak njihove televizije. Na snemanju 20. marca ob 19:00 uri se bosta v Dvorani Golovec posneli dve oddaji, ki bosta na sporedu na prvem programu Hrvaške televizije (HTV 1) 30. 3. in 6. 4. 2019.

Glasbeno-scenski spektakel velja za najbolj gledano oddajo na Hrvaškem in ima največjo gledanost tudi med izseljenci, tako v Evropi kot tudi v čezmorskih državah. Oddaja temelji na tradicionalni kulturi, ki se odraža skozi različne rubrike; turizem, zanimivosti, zgodovinske in kulturne znamenitosti, gastronomija, enologija, običaji, tradicija in druge.

Na celjskem odru bo združevala slovensko in hrvaško kulturo, glasbo ter tradicijo torej od tu tudi zgovorno ime dogodka Mostovi kulture. Na javnem snemanju v Golovcu se bodo na odru zvrstili nastopi številnih popularnih izvajalcev tako iz Slovenije kot tudi iz Hrvaške. Nastopili bodo: NEDA UKRADEN, MARKO ŠKUGOR, JASMIN STAVROS, GORAN KARAN,MUZIKAL VERONIKA DESENIŠKA (EVA ČERNE IN SRĐAN MILOVANOVIĆ), CELJSKA FOLKLORNA SKUPINA, KVARTET AKORD,UČITELJICE, KIČO SLABINAC, MODRIJANI, ALFI NIPIČ, TANJA ŽAGAR,DEJAN VUNJAK, MANCA ŠPIK, NATALIJA VERBOTEN, SLOVENSKI OKTET,NAVIHANKE, MLADI DOLENJCI, HARMONIKARSKI ORKESTER ROKA ŠVABA, SPEV, FOLKLORNO DRUŠTVO OGLARJI IZ ŠOŠTANJA,TAMBURAŠI MILENIJ, SERGIO PAVAT, KLAPA HRM SV. JURAJ,LUKA BASI, NINA DONELLI, KLAPA KAMPANEL, GORENJSKI KVINTET,HRVAŠKO DRUŠTVO ISTRA IZ PIRANA, HRVAŠKO DRUŠTVO POMURJE IZ LENDAVE, KUD MEĐIMURJE IZ VELENJA, KUD ŠMARTNO IZ ROŽNE DOLINE, EROS

Oddaja bo tudi odlična promocija Celja saj bo v njej predstavljena tradicionalna kultura, zgodovinske znamenitosti mesta, kulinarika, običaji in turistične zanimivosti.

Snemanje oddaje traja 4 ure, poteka zelo tekoče in je tudi zelo atraktivno za gledalce v dvorani.

Vstopnico lahko kupite na Tic Celje in prodajnih mestih Eventim.si po ceni 10€.