Veronika Deseniška - muzikal mesta ljubezni

Veronika Deseniška – muzikal mesta ljubezni

Spektakularni muzikal Veronika Deseniška se po štirih letih premora 28. junija 2024 vrača na oder Celjskega gradu. Muzikal z eno najlepših ljubezenskih zgodb si je po premieri leta 2016 ogledalo že več kot dvajset tisoč obiskovalcev. V štirih uprizoritvah bo v naslovni vlogi ponovno nastopila Eva Černe Avbelj, ob njej pa še Klemen Bunderla, Tjaša Hrovat Steklasa, Željka Predojević Korošec, Srđan Milovanović in Marjan Bunič. Ekipi se bo letos prvič pridružil tudi uspešni tenorist Gregor Ravnik.
Veronika Deseniška je verjetno najodmevnejši celjski umetniški projekt tega tisočletja. V štirih sezonah si ga je v Celju in na gostovanjih drugod ogledalo več kot 25.000 gledalcev, glasbo iz muzikala izvajajo orkestri, pevski zbori in ansambli po vsej državi, razprodana sta dva ponatisa zgoščenk, produkcija pa je bila opažena tudi v številnih tujih medijih. »V Zavodu Celeia Celje smo se odločili, da, skupaj z ustvarjalci, ponovno oživimo muzikal, ki z originalno produkcijo pripoveduje ne le premalo znano ljubezensko zgodbo, ampak odseva tudi veličino Celja kot mesta tako v preteklosti kot v sedanjosti. Verjamemo, da je Celjski grad najboljši možen prostor za pripovedovanje te zgodbe,« je razloge za ponovno oživitev muzikala Veronika Deseniška povedala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje.
Predstavo, ki pripoveduje slavno legendo o dinastiji mogočnih celjskih grofov, zgodbo o nesrečni ljubezni Friderika II. in Veroniki iz Desenic, odlikuje izjemna glasba Leona Firšta, najprodornejšega slovenskega skladatelja mlajše generacije, vrhunski scenarij mojstra slovenskega muzikala Janeza Usenika, dih jemajoče 3D video mapping projekcije in zvezdniška zasedba šestdesetih glasbenikov, igralcev in plesalcev. V naslovni vlogi bo tudi letos nastopila Eva Černe Avbelj, poleg nje pa še Klemen Bunderla, Tjaša Hrovat Steklasa, Željka Predojević Korošec, Srđan Milovanović in Marjan Bunič. Ekipi se bo letos prvič pridružil tudi uspešni tenorist Gregor Ravnik.
Na Celjskem gradu bodo letos štiri uprizoritve, in sicer zadnji junijski vikend, v petek, 28. in soboto, 29. junija, ter teden kasneje še v četrtek, 4. in petek, 5. julija.