Vanja Tajnšek - Kotaleče se frnikole

Vanja Tajnšek – Kotaleče se frnikole

Mesto Celje se letos pridružuje Ljubljani in Mariboru s knjižnim festivalom, v okviru katerega, bo potekala tudi predstavitev zbirke kratkih zgodb z naslovom Kotaleče se frnikole, avtorice Vanje Tajnšek.
Vanja Tajnšek je najprej izdala otroški zbirki pesmi Zaspančki – zakaj se ti ni treba bati teme in LiliLulí, izdala je tudi dvojezično Vanja raw, v kateri je združila ljubezen do fotografiranja in pisanja, napisala zbirko za odrasle Kokošnjak … Svojevrsten izziv in užitek pa ji že nekaj časa predstavljajo kratke zgodbe. Med njimi so tudi nagrajene in objavljene v različnih literarnih revijah.

V zgodbah se lahko vsakdo najde, saj so glavni junaki vsakdanji ljudje – jaz, ti, ona, sosed, sodelavec, prijateljica, sin … vsak nosi svojo zgodbo, svojo bolečino, spomine, upanje, prepričanje … Skupna nit so torej odnosi, marsikdaj skrhani.

Zgodbe so zabavne, grenke, žalostne, a tudi v slednjih poskuša avtorica najti svetlo plat, tisto optimistično, ki ogreje srce in zadovolji bralca. Takšno kot si jo je z nekaj truda in pozitivnosti mogoče narediti tudi v resničnem življenju.

Pogovor bo vodil predsednik Celjskega literarnega društva, Bojan Ekselenski.

V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu.

Vabljeni