Lačni Franz

Lačni Franz

Lačni Franz je še vedno anagažiran, glasen, udaren, žanrsko samosvoj. Pesmi iz železnega repertoarja so z leti samo pridobile na aktualnosti, k temu pa pripomorejo tudi novejše, nekatere prepesnjene, druge pa čisto sveže.

Ob praznovanju svoje 40.obletnice, je skupina Lačni Franz 29.novembra 2019 v mariborski dvorani ŠTUK posnela album v katerem so zajeli svoje najpopularnejše pesmi iz osemdesetih pa do najnovejših, iz debitantske Ikebane do aktualnih Ladje norcev in Novih nebes.

Album, ki je izšel pri Založbi Celinka so naslovili Tu smo-vaši smo! in predstavlja skupino v njeni primarni in najboljši podobi: v živo na koncertu, v direktnem rajanju s publiko, na domačem terenu, kjer mora band pokazati svoje prave barve. Publika na posnetkih je šesti član skupine, ki s svojim prepevanjem pričara nepozabno vzdušje. Devetnajst pesmi albuma na devetnajst različnih načinov poje o štiridesetih letih veselja, žalosti, erotike, o črnem humorju, zafrkavanju in o ljubezni. Album ni samo dragocen dokument svojega časa, ampak je tudi aktualen, saj se zgodovina rada ponavlja, zato veliko pesmi zveni zelo moderno, kot da bi bile napisane za nove generacije.

Zasedba: Zoran Predin (vokal), Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bobni), Boštjan Artiček (klaviature) in Tine Čas (kitara).