Klapa Šufit

Klapa Šufit

Vabimo Vas na praznik KS Medlog!
Z raznimi dogodki čez dan, a zvečer vas bo zabavala edinstvena KLAPA ŠUFIT!! Končno ponovno med nami, po letu koronskega premora.. Seveda v upanju, da bomo lahko poleti izvedli dogodke, kot nam obljubljajo..

Poskrbljeno bo za vse potrebno, ter tudi šotor ob morebitnem slabem vremenu, tako da nič skrbi, koncert BO v vsakem primeru.. Več informacij dodamo kmalu.

In še to…NI VSTOPNINE!
Vidimo se torej na Špici.
Njihov nastanek sega v leto 1992, ko je Tomislav Veršić zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Istega leta so tudi prvič javno nastopili v splitski cerkvi Gospe od zdravlja.
Leta 1994 se klapa prične pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu.
Sčasoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo dalmatinsko klapo, ki je nastopila na številnim festivalih, obvezno pa so sodelovali na Omiškem festivalu klap. V letih 2006, 2007 in 2008 so tako trikrat zapored postali absolutni zmagovalci tega festivala, tudi naslednja leta pa so sledile največje glasbene nagrade.
Vrhunec in preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala največji hit klapske glasbe. Na kanalu YouTube ima namreč že več kot 34. milijonov ogledov.
Njihove uspešnice so: Jubin te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo, pri naštevanju pa zagotovo ne moremo mimo pesmi Kapi Kiše, zmagovalke festivala VDP Kaštela 2017, in pesmi Uzelo te nebo suncu, zmagovalke Večerov dalmatinske šansone 2017.
Tudi v letu 2018 in 2020 se lahko pohvalijo z številnimi uspehi in nastopi (Stožice Ljubljana, Bonifika Koper, Tabor Maribor…itd)
Izdali so nov album, z naslovom “Oprosti dušo” in z njim osvojili diskografsko nagrado “Porin”, za najboljši pop-folklorni album. Lani so izdali nov hit, pesem Za cili život, v dueto z Tanjo Žagar, katera žanje neverjetne uspehe. Kot tudi pravkar izdana pesem, Mirno ti more.
Več o njihovi zgodbi si lahko preberete na povezavi: http://www.scardona.hr/bio-klapa-sufit
V Sloveniji imajo skoraj drugi dom, saj so nas navdušili in očarali s svojimi vrhunskimi glasovi ter nastopi. In resnično so najboljši! Izjemno se veselimo ponovnega srečanja in nepozabnega dogodka.
Vidimo se torej v Medlogu.