Klapa Šufit

Klapa Šufit

Z velikim veseljem Vas ponovno vabimo na praznik KS Medlog!
Z raznimi dogodki čez dan, a zvečer bodo z vami, kot po tradiciji nedomestljiv DJ Sandy ter seveda zvezde večera KLAPA ŠUFIT!!
Kot vedno, bo tudi tokrat poskrbljeno za hrano in pijačo, ter tudi šotor ob morebitnem slabem vremenu! Tako da nič skrbi, koncert BO v vsakem primeru..
Pa da ne pozabimo…NI VSTOPNINE!
Vidimo se torej na Špici.
Nekaj informacij o Klapi Šufit
Njihov nastanek sega v leto 1992, ko je Tomislav Veršić zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Istega leta so tudi prvič javno nastopili v splitski cerkvi Gospe od zdravlja.
Leta 1994 se klapa prične pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu.
Sčasoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo dalmatinsko klapo, ki je nastopila na številnim festivalih, obvezno pa so sodelovali na Omiškem festivalu klap. V letih 2006, 2007 in 2008 so tako trikrat zapored postali absolutni zmagovalci tega festivala, tudi naslednja leta pa so sledile največje glasbene nagrade.
Vrhunec in preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala največji hit klapske glasbe. Na kanalu YouTube ima namreč že več kot 34. milijonov ogledov.
Njihove uspešnice so: Jubin te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo, pri naštevanju pa zagotovo ne moremo mimo pesmi Kapi Kiše, zmagovalke festivala VDP Kaštela 2017, in pesmi Uzelo te nebo suncu, zmagovalke Večerov dalmatinske šansone 2017.
Tudi v naslednjih letih se lahko pohvalijo z številnimi uspehi in nastopi (Stožice Ljubljana, Bonifika Koper..itd)
Izdali so nov album, z naslovom “Oprosti dušo” in z njim osvojili diskografsko nagrado “Porin”, za najboljši pop-folklorni album. Naredili krasen duet z Tanjo Žagar, pesem Za cili život je kar hitro presegla milijon ogledov in še in še..
V Sloveniji imajo skoraj drugi dom, saj nas vedno znova in znova navdušijo in očarajo z svojimi vrhunskimi glasovi ter nastopi. In resnično so najboljši!
Vidimo se torej v petek, 26.8.2022 v Medlogu na Špici..