Big Foot Mama + Klon

Big Foot Mama + Klon

Skupina Big Foot Mama že 34. leto opravičuje status enega največjih slovenskih bendov v zgodovini. Skupino so v zadnjih letih zaznamovali veliki uspehi, kot je dvakrat razprodana Arena Stožice, akustični projekt AKUSTIKA in izdaja dosedanjih plošč na vinilu.

Medtem so fantje začeli ustvarjati material za nov studijski album, prvo pesem so že posneli in jo bodo skupaj z videospotom predstavili na velikih dveh koncertih v ljubljanskem Mediaparku 22. in 23. marca. Letos skupino čaka še nekaj velikih odrov po Sloveniji, tako samostojnih kot festvalskih, kjer seveda ne bodo manjkale klasike, kot so NISEM VEČ S TABO, ČRN TULIPAN, ROLA SE, VRN SE K MEN, UŽITEK NA REPLAY, NORMALEN, SAM PRJATLA, ROLA SE, LED S SEVERA.

Koncertna agenda za leto 2024 se torej lepo polni, še vedno pa je aktualen tudi izštekani projekt Akustika, primeren za manjša in intimnejša koncertna prizorišča.

___________

Celjski rockerji KLON so Urban, Luka, Goran in Gregor.

Prvenec ‘KLON 1’ so izdali januarja 2020. Album se je naslanjal na bogato in raznoliko zapuščino preposlušanega in preigranega rocka. Na njem so predstavili svojo preteklost, saj so skladbe sestavili iz glasbenih osnutkov, ki so nastali še pred njihovo skupno potjo. KLON so sicer res začeli s kloniranjem dobre, stare rock muzike in s komadi, ki so jih povlekli iz zaprašenih predalov. A danes so daleč od klona, ki so ga zagnali pred dvema letoma.

Desetega oktobra 2022, so predstavili svoj drugi album ODKLON. Tršo glasbo in bolj dodelano zvočno podobo sta že nakazali skladbi ‘Tvoja igra, tvoj moment’ in ‘Sladka mala zver’, ki so ju KLON že izdali, ob izidu albuma pa so predstavili še tretji single ‘Nazaj’. Včasih je treba iti nazaj, da lahko greš naprej. Znano? S skladbo nazaj KLON nostalgično gledajo v preteklost, v neke druge čase in v neke druge družbe, ki so se s časom razšle. Vsi se radi spominjamo. Lepo je bilo. Ampak lepo tudi še bo. Za skladbo so KLON posneli videospot z I-rock produkcijo. V njem spremljamo zgodbo štirih prijateljev, ki se vsak zase utaplja v spominih, na koncu pa spomine pustijo za sabo in se srečajo tukaj in zdaj.

Odklon? ODKLON!

Zvočno podobo drugega albuma so KLON iskali kot band. Vseh 10 skladb je nastalo v zadnjih dveh letih, njihovo dinamiko, strukturo in sporočilnost pa so KLON razvijali skupaj. Na albumu ODKLON se band ukvarja, tako kot na prvencu, predvsem z našim vsakdanom, časom, ki ga živimo in družbo, takšno kot je . V besedilih se dotikajo digitalizacije življenja, pretvarjanja in samovšečnosti ali pa se nostalgično vračajo v preteklost, v drugačen svet, v katerem so KLON odraščali. KLON tudi z novim albumom sporočajo, da jim ni vseeno, v kakšni družbi živijo. So se pa tokrat dotaknili tudi malo bolj osebnih tem medsebojnih odnosov – tistih najbližjih, ljubezenskih in prijateljskih.